Stimati apicultori,

Stimati apicultori,

Sper sa cunosteti multi din dvs ca, atunci cand unii nici nu gandeau ca vor ajunge apicultori, prin anii 1991-1992, in Romania 2 firme Filomera Brasov si Tremot Dobre si Fiii, cu ajutorul fara egal in lume din partea firmei Sanova Germania respectiv Vyhmeister Zigfried au daramat un monopol exclusiv al asa zisei, Asociatii a Creascatorilor de Albine din Romania si au deschis linia comercializarii directe intre procesatori, aparent anonimi si firmele externe. Personal impreuna cu ajutorul material cele doua firme, m-am ocupat de constructia si extinderea CENTRULUI APICOL CIUCUROVA si unde anual se exporta intre 2000- 3000 tone si ca sa intelegeti mai bine, in zona respectiva cuprinzand Ciucurova, Slava Rusa, Slava Cercheza, 6 Martie, Cocgialac Constanta, etc existau cate doi trei apicultori, cca 150-200 familii/comuna.

Prin faptul ca, ambele societati au lucrat corect cu apicultorii, iar din anul 1994-1995 am fost pionierii introducerii notiunii de BIO in Romania, cand nici nu se cunostea inclusiv de forurile abilitate in acest sens,  s-a reusit pur si simplu o explozie a apiculturii romanesti in Romania. Din pacate acolo unde omul este sarac intervine si lacomia, iar cei mai multi apicultori, ce au marsat catre aceasta ramura au fost cei care sambata nu puteau lucra, iar profesia de baza era de: zidar, croitor, contructor etc, in nici un caz de apicultor.

Fac mentiunea sunt ORTODOX, tata de preot Staret Sf. Manastire si nu mi-am dat seama ca, lucrez 80 % majoritar cu acesti credinciosi, decat dupa mult timp, cca 6-7 luni.

Anterior revolutiei, am fost seful unui departament ff. important din flota de pescuit oceanic, aveam in subordine peste de 120 de salariati, insa de 10-12 confesiuni exista insa o intelegere pe care l-a ora actuala nu o mai vad.

Concret dupa 1992-1993, A.C.A a incercat sa aiba rolul pe care l-a avut si in prezent, nu isi poate revine pe motive simple.

Firma mea cu ajutorul celor 2 parteneri, Filomera – Sanova a constuit insa prin eforturi personale si faze insumortabile fara apa, lumina, acces pe timpul iernii, dar a construit celebrul centru CIUCUROVA.

A venit in scurt timp noul val de apicultori atrasi de EL DORADO dar acestia, datorita aceleiasi lacomii jicnitoare uneori , din care celebru ramane cazul celor 26 CAPTARE si o lacomie nedisimulata chiar groteasca. In anul 2000 la presiunile create, am plecat de la Ciucurova si am predat cheile acestui centru urias, catre o persoana, pe care la ora actuala o dezavuez deschis si irevocabil.

MOTIVATIE – nu se poate ca aceasta persoana care a intrat in asemenea bogatie sa aiba comportamentul pe care il are. Sa se comporte mai rau ca un vechil de pe vremuri, insasi cu al doilea binefacator firma Filomera Fagaras si sa acapareze acel centru la care, nu a reusit insa sa modernizeze aproape nimic, dar si-a construit palate pentru nemurire. Daca ar fi ramas in aceasta faza ar fi fost bine, insa a inceput sa distruga in jur, exact persoanele binefacatoare pentru el si familia sa si acest lucru este foarte grav. Imi rezerv dreptul ca, la timpul oportun sa va prezint lucruri incredibile.

Mai mult in conditia in care poate acest centru condus de acest om lacom, fara mama fara tata a promovat metode care au dus la folosirea de antibiotice, gen Fumdil B, siropuri diferite inclusiv organele statale si apicultori consacrati pe cresterea de matci ar trebui sa isi spuna parerea daca hibridul introdus este normal sa fie folosit in tara nostra si in ce conditii, respectiv daca acest hibrid nu detine caracteristicile utilizarii ca hrana a mierii de albine si nu cumva siropuri sau alti indulcitori.

Toate bune si frumoase insa cel mai grav este ca profesorul (mentorul, adevaratul presedinte care ar trebui numit in Romania ca presedinte al Crescatorilor de Albine) sector dezvoltat fulminant dar in scurta vreme care va dipare, datorita procedurilor neadmise de Comunitatea Europena.

Este vorba de dl Vyhmeister Zigfried si pe care exact fratii dumnealui care, ar trebui sa il preaslaveasca in rugile lor si sa ii acorde sprijinul material absolut necesar, l-au dusinsa in sapa de lemn a pierdut firma casa si ajuns intreaga familie sa stea cu chirie sau plecat pe alte meleaguri.

Multi din dvs care veti citii aceste randuri o sa va intrebati de unde ajutor.

Va spun tot eu: O firma care face intre 3000-5000 tone/an, miere exportata poate castiga cca 0.08-0.15 Eu/ kg castig netto, in conditia in care nu administreaza sirop, antibiotice si alte asemenea substante care provoaca diabet, dereglarea definitiva a pancreasului sau, respectiv rezistenta organismului la antibiotice.

Omul moare si inclusiv doctorii nu stiu de ce sau sunt invinuti ca, fiind de vina dar acuza zaharul. Mierea falsificata este mult mai periculoasa decat zaharul prezent in diferite preparate.

Deci: la o cantitate de cca 3000 tone / an, profitul net al unui procesator poate fi intre 0.08 – 0.15 EU/ kg.

Din anul 2000 de cand, am fost fortat sa parasesc Centrul Ciucurova de acesti lacomi, va rog amabil sa va faceti un calcul si sa vedeti daca exact fratii acestui binefactor, ai apiculturii romanesti putea sa fie ajutat, iar suma pentru care va fi aruncat in strada va fi de cca 150 mii de euro. In conditia in care anual cei care au castigat din aceasta afacere ar fi trebuit sa dirijeze zeciuiala doar pentru 1 an pentru salvarea fratelui lor.

Imi pare rau ca am intrat in acest segment pastrat chipurile TABU pentru necunoscatori, dar pentru cei care nu cunosc nu am auzit in 77 ani de viata,  inclusiv de la fiul meu doctor in stiinte, staret de Sf. Manastire si preot ca a pretins asemenea sume, iar daca am dat ceva vreodata, am dat cu liberul meu consimtamant ceea ce astept si de la cei care l-au ingropat pe acest om deosebit si mie personal nu imi vine sa cred ca se poate intampla. Si catre mine in perioada 2012-1018 ca firma a fost dator cu peste 200 mii de euro pe care mi ia dat treptat, dar in tot acest rastimp niciodata nici in gand nu am vrut sa il actionez in judecata cum a procedat unul din cei doi si stie care. Mie personal nu imi vine sa cred ca se poate intampla asa ceva.

Am adresat acest apel intrucat, in ultimii 20 de ani, de cand am avut firma proprie , o parte din acesti oameni si altii au uneltit, m-au desfiintat, m-au dat pe mana justitiei, am avut 4,5 ani dosar penal despre care nu am stiut, mi-am cautat dreptatea inclusiv la Guardia Di Financia Italia si am castigat. La incheierea procesului verbal de control, cand mi s-a ridicat intreaga baza de date cu apicultorii din Romania,  am protestat cu observatie legala la procesul verbal si am precizat clar: Imi rezerv dreptul sa pretind 2. 5 mil de euro pentru ca am inteles clar ca se urmarea scoaterea mea din piata. Grav este ca invinuiarea mea nu a fost singulara, ci a suferit si actualmente  o persoana de exceptie si pe care am cunoscut-o de cand lucram in flota de pescuit oceanic si de obicei, foarte rar acord acest calificativ dar si aceasta poate si in ziua de astazi dosar penal. Eu personal am desfiintat acuzatiile in 2018 in doua fraze, iar fostul director Anaf care mi s-a adresat jicnitor a doua zi cand imi cautam dreptatea la o firma Italiana era arestat fara ca personal sa misc un deget. M-am consultat cu unul din cei mai mari avocati pe care ii are Romania si culmea mi-a spus urmatoarele : Dl Dobre, fara 3-5 luni de inchisoare, nu va obtineti acest drept si poate suplimentar inca 1 mil de Euro. Daca justitia din Romania si organele statale atat pot face pentru un tampit ca mine care, putea lucra de mult in stainatate a preferat sa vina in Romania si sa faca ceva pentru aceasta tara, este grav.

Deci voi cei care stiti ca ani in sir v-am ajutat cu diferite sume de bani intre 1000- 25000 Euro, fara sa va cer dobanda si mi-ati dat banii si dupa 2-3 ani iar acum sunteti in fruntea protestatarilor si nemultumitilor, nemaivorbind de cei doi ZMEI care, au crescut in conditiile prezentate, va rog treziti-va si salvati-va fratele sau, nu sunteti adevarati frati.

07.05.2020 DT