Albinuta Prahoveana
Prima societate infiintata de familia noastra a fost  Dobre si Fiii in 1992 la Tulcea. Impreuna cu parintele apiculturii moderne din Romania , domnul Vyhmeister Sigisfredo si Fileomera Brasov ca investitori , iar noi ca si constructori , am infiintat celebrul centru Ciucurova–Tulcea.

Albinuta Prahoveana s-a infiintat in Decembrie 2018 in aceleasi spatii in care a lucrat din anul 2000 pana in anul 2005 – 2006 , cand vechea societate Tremot Dobre si Fiii cu divizia de procesare miere vrac laborator livrari export + tamplarie a fost mutata in locatia din strada Oltului 151 , oras Baicoi.

In prezent societatea are un numar de 8 angajati si detine o stupina de 60 de stupi din care 20 tip Scap si 40 Dadand-blat. Nu intentionam sa extindem activitatea, in schimb, avem in vedere coagularea unui nucleu de apicultori pentru realizarea unor cantitati de produse , de o inalta calitate si foarte solicitata la export.

Avem urmatoarele capacitati :

  • Bazin omogenizare pentru miere vrac de 25 T , cu amestecator pentru uniformizarea lotului si a calitatii mierii ;
  • Atelier pentru preambalarea de miere si alte produse apicole la : borcane , galeti , bidoane , etc ;
  • Detinem utilaje pentru prelucrarea fructelor de padure ( pasatrice , uscatoare , instalatii de spalare speciala , inclusiv 4 camere frigorifice);
  • Detinem instalatii pentru cremizarea mierii sau realizarea macinarii catinei uscate pentru amestec cu mierea de albine ;
  • Societatea detine o stupina de 60 de stupi din care 20 tip Scap si 40 Dadand-blat ;

Incepand din acest an , ne vom angaja in producerea si realizarea unor produse speciale.

Avem in vedere : creme , sapun contra caderii parului , bomboane , sucuri si siropuri in amestec cu fructe de padure.

Apicultura a fost si trebuie sa fie in continuare, cea mai nobila indeletnicire suplimentara pe care un om, inclusiv la pregatirea pe care o are, ar trebui sa o practice in timpul liber.

Motto – „Nu exista un alt aliment , mai ales declarat aliment medicament si care sa necesite , un control atat de amanuntit si costisitor , tocmai din cauza implicatilor pe care , le poate provoca ulterior , asupra sanatatii unui om.”

Certificari

De-a lungul timpului firma noastra a obtinut diverse certificari iar din anul 1995 lucram cu AGRECO GmbH, organism International de Certificare pentru atestarea apicultorilor BIO. Din 2004 detinem certificarile ISO 9001:2000. In anul 2009 am obtinut si certificarea ISO 2200:2005.