LEACURI STRAMOSESTI

Dvs care veti citii cele de mai jos, va rog sa transmiteti mai departe sa cunosca cat mai multa lume despre acest leac si care este obtinut tot de la saracuta albina.

Bolile (din vechime)  se puteau vindeca orcand de la babe la doctori daca exista bineinteles sau apeland la diferite alte metode. Imi face placerea, sa va tansmit cateva retete:

RETETA NR. 1

Pentru dureri ale coloanei vertebrare, brate, picioare, provenite de la reumatisme si nu numai:

– 0.5 – 1.0 kg albina, recoltata de pe fundul stupilor sau pe sortul pavilionului respectiv din cea moarta si aflata in miere, dupa extractie

Albina sa nu fie alterata, deci proaspat moarta sau conservata datorita aflarii in mierea recoltata. (cu spalare si uscare).

– se usuca si se macina print-un robot de cafea curat.

– tot ce s-a obtinut se introduce intr-un bidon mai mare cu 50 % fata de volumul albinei si se pune la macerat turnad deasupra alcool alimentar de 96 grade, acoperind masa albinei cu inca 2-3 cm.

– se lasa la macerat 40 de zile si apoi se separa lichidul rezultat si care, se foloseste in tratarea prin aplicare usoara in partile dureroase.

Nu se recomanda frectia puternica deoarce, produsul contine venin si care poate produce iritatii, usturimi mai ales cand vine in contact cu ochii, nasul si cavitatea bucala.

albina ramasa se depoziteaza in prealabil intr-un borcan etans si se foloseste in aplicatii de asemeni in locuri dureroase si cu invelire intr-un bandaj de protectie confectionat din tifon si invelis din polietilena.

RETETA NR. 2

Pentru tratarea eliminarii pietrelor de la fiere, ficat si rinichi

                In perioada cand racii incep sa-si schimbe carapacea de regula primavara cu ajutorul pescarilor se face rost de 40 raci la care pescarul in primul rand stie ca urmeza schimbarea carapacei. Racii se pun la macerat cu alcool alimentar de min 70 grade. Alcoolul sa depasesca nivelul racilor. Dupa 40 de zile se separa lichidul care va capata o culoare asemanatoare cu cea a coniacului si din care zilnic cel bolnav de asemena pietre va consuma o jumatate de paharel mic ca pentru tuica. O sa constate ca pietrele care au fost depistate in organismul sau la o eventuala radiografie vor dispare. Aceasta reteta am avuzit-o de la un pescar batarn din Delta Dunarii si care mergand la doctor datorita unor duremi puternice si usturimilor datorita pitrelor mici eliminate a vrut sa stie cauza. Cand doctorul i-a spus lui nea Vanea ca are pietre, el Bunul Dzeu sa il ierte aintrebat doctorul: “Dl doctor cum intrat ele acolo”. A dat doctorul sa aexplice la care mosul i-a raspuns : “Cum intrat asa o sa iese” ,  dupa cca o luna s-a dus din nou la doctor, I s-a facut radiografie si pietrele nu mai erau.

Bafta si succes celor care vor decide sa incerce!

RETETA NR. 3

Tratarea cancerului

        Este de asemeni reteta pescareasca. In sezonul cand raci femele (racitele), de regula in lunile cu R, ianuarie, februarie, martie, aprilie, are loc pregatirea pentru reproducere si racitele sunt pline de icre pe tot abdomenul. De asemenea cu ajutorul unui pescar se cumpara/se recolteaza 40 de racite si care se introduc intr-un borcan mai mare care se poate inchide etans si se pun la macerat tot in alcool alimentar de 70- 96 grade tot 40 de zile. Se recolteaza lichidul din care zilnic se bea de asemeni cate o jumatate de paharel de tuica.

 Pentru cine nu stie in limba rusa CANCER=RAC, si cred ca denumirea de rac nu este intamplatoare.